Hoppa till huvudinnehåll
Familj vandrar i Fulltofta naturområde

Tourism in Skåne

Vi leder utvecklingen av varumärket Skåne till att bli Sveriges starkaste destinationsvarumärke.

Symbol för statistik

Ta del av statistik och analys

Det går bra för Skåne. Gästnätterna ökar och vi slår nya rekord. Framför allt är det utlandsmarknaderna som ökar, och det är utanför traditionell säsong som vi ser förändring.

I vår interaktiva rapport får du en snabb överblick över Skånes utveckling. Du kan också fördjupa dig i gästnattsutvecklingen i din kommun. För hotellmarknaden finns det mer detaljerad statistik än för andra boendeformer. Här hittar du information kring tillgänglig kapacitet, snittpriser per natt och mycket annat. 

Facebooksida

Följ oss på Facebook

Håll dig uppdaterad på intressanta nyheter, tips och inspiration genom att följa oss på Facebook!

Kile hoppar från badbrygga

Håll koll på omvärlden

Vilka trender kommer att påverka vår verksamhet? Vad styr besökarnas beteende i framtiden? Hur ska vi förhålla oss till den snabba tekniska utvecklingen? Frågorna är många och stora. Här samlar vi inspiration och spaningar som kan hjälpa oss att navigera rätt!

Skylt med texten Digital Solutions

Verktygslåda för dig inom besöksnäringen

Här hittar du konkreta råd, checklistor och guider. Det kan handla om hur du ska ta ägarskap om din produkt på TripAdvisor, vad du kan tänka på för att arbeta mer hållbart eller hur du anpassar ditt erbjudande för utländska besökare. 

Hållbarhetsfolder omslag

Hur ska Skåne bli Sveriges mest hållbara destination?

Vi ger konkreta råd och tips kring arbetet med att integrera hållbarhet i verksamheten. Du kan också höra hur andra har gjort för att utveckla sina erbjudanden.